Apartmaji Golte
Turizem

Apartmaji Golte za popolno zimsko in poletno doživetje

S smučmi na nogah, svež gorski zrak in kilometri smučarskih prog pred vami – to je prava zimska idila. Apartmaji Golte vam omogočajo, da se praktično spustite iz svojega udobnega doma in neposredno uživate v belih strminah smučišča Golte, ki se nahaja nad Mozirjem. S preko 12 kilometri raznolikih smučarskih prog, prilagojenih različnim nivojem znanja, bo smučišče Golte zadovoljilo celotno družino.

Na smučišču Golte vas pozimi pričakujejo udobni apartmaji Golte, tik ob smučišču. Apartmaji Golte predstavljajo idealno izhodišče za vse ljubitelje zimskih športov. Apartmaji Golte so sodobno opremljeni, nudijo udobno bivanje ter prostor za sprostitev po celodnevni smuki. Med apartmaji Golte najdete tudi posebej prilagojen apartma Planinski raj je idealen za pare ali manjše družine, saj vključuje dve spalnici, kopalnico, popolnoma opremljeno kuhinjo in dnevno sobo. Majhen balkonček pred apartmajem pa vabi k uživanju v svežem zraku in čudovitem okolju.

Apartmaji Golte

Doživite priljubljeno gorsko središče

Dobrodošli na Golteh, enem izmed najbolj priljubljenih gorskih središč v Sloveniji. Nahajajo se v čudovitem okolju Savinjske doline, ki ponuja pestro paleto aktivnosti tako pozimi kot poleti. Obiščite to destinacijo, ki je zimski raj za smučarje in poletna oaza za ljubitelje narave, pohodništva ter kolesarjenja.

Naravna lepota kraške pokrajine na Golteh

Golte se nahajajo v značilni kraški pokrajini, ki jo je oblikoval ugasli vulkan Smrekovec v preteklosti. Njegova pokrajina je rezultat geoloških dogajanj, ki so Golte ločila od Savinjskih Alp. Ta čarobna destinacija ponuja raznolike kraške pojave, kot so brezna, vrtače in jame. Posebno pozornost pritegne jama Ledenica, kjer se sneg ohranja vse leto, služila pa je celo kot naravni hladilnik za pastirje na Golteh.

Odlični pogoji in raznolike proge

Smučarsko središče Golte je pravi raj za ljubitelje zimskega športa. Nahaja se na višini med 1250 in 1600 metri nadmorske višine ter ponuja kar 50 hektarjev razgibane narave, idealne za smučanje. Z odličnimi pogoji, ki vključujejo naravni sneg in tehnično zasneževanje ter sedmimi različnimi napravami, vključno z nihalko, sedežnicami, vlečnicami in poligonom s tekočim trakom za otroke, Golte zadovoljijo tako začetnike kot izkušene smučarje.

Apartmaji Golte, ki so postavljeni tik ob smučišču Golte, predstavljajo idealno izhodišče za vse ljubitelje zimskih športov, smučanja in deskanja. Med apartmaji Golte se nahaja tudi apartma Cvet planin gostom nudi dve spalnici – eno z zakonsko posteljo in drugo z dvema ločenima posteljama. Dodatni ležišči sta na voljo na raztegljivem kavču. Vključuje tudi kopalnico s tuš kabino in dodatnim straniščem. Opremljena kuhinja (štedilnik, hladilnik, toaster, posoda in pribor) ter dnevna soba z jedilnico dopolnjujeta udobno bivanje. Z balkona se odpira čudovit razgled na dolino in okoliške vrhove.

Raznolikost terena za vse okuse

Za raznolikost na smučišču Golte poskrbi teren, ki se razteza med različnimi nadmorskimi višinami. S svojimi 50 hektarji nudijo proge, primerne za vse stopnje izkušenj, od začetnikov do bolj izkušenih smučarjev. Poleg tega omogočajo dodajanje tehničnega snega, kar zagotavlja vrhunske pogoje za uživanje na belih strminah.

Pester nabor smučarskih naprav za vse generacije

S sedmimi različnimi napravami, med katerimi najdemo nihalko, sedežnice, vlečnice ter poligon s tekočim trakom za otroke, Golte skrbijo za pestrost in dostopnost za vse generacije smučarjev. Zanesljive naprave omogočajo učinkovit prevoz na vrh proge, kjer se lahko vsakdo prepusti užitkom smučanja, ne glede na raven izkušenj.

Uživanje v naravi in razgledih

V poletnih mesecih Golte postanejo raj za pohodnike, saj omogočajo odkrivanje raznolikih pohodniških poti, ki vas popeljejo skozi čudovito naravo. Krožna pot po Golteh, trajajoča 2 uri in pol, vas vodi mimo številnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Primerna je tako za izkušene pohodnike kot tudi za tiste, ki se s pohodništvom šele spoznavajo, saj kljub daljši poti premagate le 400 metrov višinske razlike. Po končanem pohodu se lahko ustavite pri Mozirski koči in okusite lokalne specialitete.

Aktivno preživljanje časa na planoti Golte

Planota Golte sama po sebi že ponuja obilico možnosti za raziskovanje in aktivno preživljanje prostega časa. Poleg številnih pohodniških poti v bližini najdete tudi druge zanimive kotičke. Obiščite čudovit Mozirski gaj v Mozirju, kjer se lahko čez leto čudite raznolikosti rastlin, v prazničnem času pa uživate ob svetlobnih instalacijah. Za dodatno sprostitev pa se odpravite v terme Topolšica in uživajte v bazenih za popolno sprostitev.

Tematska krožna pot po Golteh

Pot po Golteh je privlačna tematska krožna pot, ki razkriva bogato naravno in kulturno dediščino okolice. S svojih 6,5 kilometra je primerna za vse generacije, saj ne zahteva velike fizične pripravljenosti. Izbirate jo lahko tako izkušeni pohodniki kot tudi družine, starejši posamezniki in ljubitelji štirinožnih spremljevalcev. Pred odhodom na pot poskrbite za udobno pohodniško opremo, ne pozabite na ustrezno hidracijo (lahko se osvežite tudi v gorskih kočah) in obvezno vzemite s seboj fotoaparat. Razgledi med pohodom so čudoviti, zato boste želeli ovekovečiti trenutke.