Okna-700
Vrata in okna

Podjetje Gašper – pol stoletja ljubezni do lesa

Podjetje Gašper je družinsko podjetje z bogato tradicijo, ki je že 50 let posvečena sožitju z lesom. Naravni material les, ki že tisočletja navdihuje človeka, je temelj njihovega ustvarjanja in poslovanja. Vse se je začelo pred pol stoletja, ko je družina Gašper spoznala izjemno vrednost lesa in se odločila, da bo svoje poslanstvo usmerila v njegovo obdelavo, ter ustvarjanje vrhunskih izdelkov. Danes so njihova lesena okna sinonim za kakovost, trajnost in estetsko dovršenost.

 Zgodovina lesenih oken

Pred 40 leti je bila obdelava lesa že uveljavljena, vendar so večinoma obdelovali masiven les. Iz hlodov so rezali plohe in druge elemente, jih sušili in obdelovali. Elementi so povezovali z raznimi vezmi, čepi in mozniki, kar je zahtevalo izjemno natančnost in bogate izkušnje. Prelomni trenutek v predelavi lesa se je zgodil z začetki uporabe lepila. Lepljene je bil zelo dober doprinos, saj se je proizvodnji omogočilo izdelavo večjih dimenzij, katere so posledično imele tudi večjo stabilnost. Leseno stavbno pohištvo, vključno z okni, je s tem doprinosom, doseglo novo raven kakovosti.

V preteklosti so tesarji za izdelavo oken uporabljali macesnov in hrastov les. Oba sta zaradi svojih naravnih lastnosti, kot so smole in visoka specifična teža, veljala za  zagotavljeno kvaliteto in  izjemno trpežnost. Za zagotavljanje kakovosti jebilo ključnega pomena dolgotrajno sušenje lesa.  Z napredkom tehnologije se je postopek sušenja močno skrajšal. Danes se sušenje dosega s tehničnim sušenjem in lepljenjem, kljub temu, pa še vedno ostaja tradicija skrbnega ravnanja z lesom.

Leseno okno Prima

Podjetje Gašper izdeluje lesena okna Prima, ki na trgu predstavljajo sinonim za visoko kvaliteto, varčnost, enostavno vzdrževanje in dolgotrajnost. Okna so izdelana iz najkakovostnejšega lesa, kot so smrekov, macesnov, hrastov in raznega trpežnega eksotičnega lesa. Kombinacija termopan stekel in lesenih okvirjev zagotavlja vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo, hkrati pa estetsko obogati vsak bivalni prostor. Lesena okna ustvarjajo občutek topline, domačnosti in miru, ki ga lahko občutimo le ob naravnih materialih.

Prilagojena izdelava in individualne želje

Podjetje Gašper se ponaša z izdelavo oken visokega kakovostnega razreda. Do vsake stranke imajo individualni pristop, s katerim se poskušajo čim bolj prilagoditi vsaki želji in potrebi posameznika. Vsak naročnik ima možnost izbire barve in oblike okna, pri čemer mu visoko usposobljeni strokovnjaki, nudijo svetovanje in pomoč. Proizvodnja je usmerjena k izdelavi po meri posameznika, zato je vsako leseno okno Prima unikati. Ponosni so, da lahko svojim strankam ponudijo izpolnitev individualnih želja in potreb.

Tehnološka dovršenost in trajnost

Da bi lahko zagotovili prilagodljivost za vsak interier, so na voljo s standardiziranimi euro profili. Uporaba najsodobnejše tehnologije obdelovanja lesa povečuje uporabnost in trajnost lesa, ki je po takem procesu ekološko zaščiten, kar ustreza vsem nizkoenergijskim standardom in zagotavlja dolgoročno zaščito ter estetsko dovršenost.

Prednosti lesenih oken Prima

Lesena okna Prima prinašajo številne prednosti, med drugim večslojno lepljene lesene okvirje, opcijo vgradne globine podbojev, ekološko zaščito lesa po barvni karti Gašper ali RAL, visoko stabilnost vogalnih spojev, detajlno zaobljene krila in podboje, ter možnost štirikratne zaščite lesa s 10-letno RIG garancijo. Poleg tega nudijo okna Prima veliko izbiro barvnih odtenkov za notranjo in zunanjo stran, skrito pritrjene steklitvene letvice, stekla do debeline 60 mm za vrhunsko zvočno in toplotno izolacijo, ter dodatno varnost. Opremljena so z aluminijasto odkapno letvijo, ki ima prekinjen toplotni most, ter aluminijasto krilno odkapno letvijo, kar povečuje njihovo vzdržljivost in estetski videz. Prav tako so vsa izdelana, da trdno kljubujejo vsem vremenskim razmeram.

Okna z aluminijasto zunanjo oblogo

Podjetje Gašper ponuja tudi okna z aluminijasto zunanjo oblogo. Za ta model velja, da na notranji strani objekta združujejo toplino in občutek topline,  na zunanji strani pa vzdržljivost aluminija. S to kombinacijo je mogoče prilagoditi videz okna z videzom notranjosti prostora, kot tudi videz zunanjosti, ki se lahko odlično ujame z barvo vaše fasade.

S svojimi unikatnimi lesenimi okni, vam podjetje Gašper ponuja vrhunske rešitve za vsak dom. Usmerjenost podjetja temelji na spoštovanju narave in lesa, kar se odraža tudi v vsakem njihovem izdelku. Da bi lahko svojim strankam ponudili samo najboljše, je podjetje usmerjeno v neprestane tehnološke izboljšave, ki omogočajo prilagodljivost in individualni pristop ter ohranjajo vrhunsko kakovost in zanesljivost. Lesena okna Prima, so prava izbira za vsakogar, ki želi imeti v svojem domu občutek stika in topline naravnega materiala, ter ceni trajnost, kvaliteto in vrhunski estetski izgled.