velenjsko jezero
Turizem

Velenjsko jezero je pravi vodni dragulj, ki vas bo zagotovo navdušil

Slovenija je dežela, ki slovi po številnih naravnih lepotah. Eno med njimi je tudi Velenjsko jezero – vodni dragulj, ki se nahaja v osrčju naše čudovite zelene dežele. Slednje ponuja veliko možnosti za sprostitev, rekreacijo in celo pravo pustolovsko avanturo. V okolici jezera vas čakajo številne sprehajalne poti in naravne lepote, ki jih boste lahko opazovali med potepanjem z družino. Ljubitelji vodnih aktivnosti lahko v jezeru tudi zaplavate ali pa ga raziščete s čolnom, kajakom ali desko za veslanje. Čudovito Velenjsko jezero je tako primerno za čisto vse obiskovalce – družine z otroki, zaljubljene pare in posameznike željne nepozabne avanture v objemu narave.

Aktivnosti, ki jih ponuja Velenjsko jezero

Velenjsko jezero je v zadnjih letih postalo izjemno priljubljena turistična destinacija, obiščejo pa ga tako domači kot tuji turisti. Razlog za to tiči predvsem v pestrosti aktivnosti, ki jih ta ponuja. Ne glede na to, ali iščete mir, pustolovščine ali sprostitev na koščku neokrnjene narave, vam to prelepo jezero ponuja čisto vse. Velja za eno najlepših slovenskih turističnih destinacij, kjer boste lahko s svojo družino in prijatelji ustvarili zares nepozabne spomine.

velenjsko jezero 1

Med turisti najbolj priljubljene so zagotovo različne vodne aktivnosti, kot so plavanje, potapljanje, veslanje in vožnja s kajakom. Ker lahko v jezeru najdete veliko vrst različnih rib, je destinacija pravi raj za vse ljubitelje ribolova. Poleg preživljanja časa v in ob jezeru na urejeni plaži, pa se lahko odpravite na pohod po mnogoštevilnih planinskih poteh, se usedete na kolo ali pa odidete na ogled ene od znamenitosti, kot so Savinjska dolina, Golte ali Velenjski grad.

Nenazadnje pa Velenjsko jezero ne ponuja zgolj obilico naravnih lepot, pač pa vam nudi vse potrebno za udoben in nepozaben oddih. Med bolj priljubljenimi je nedvomno očarljiva restavracija ob jezeru, ki ponuja sveže ribje jedi in tradicionalne slovenske dobrote. Njihove jedi vas bodo popeljale na edinstveno kulinarično razvajanje, ki ga vaše brbončice še dolgo ne bodo pozabile.

Apartmaji za udobno nastanitev v bližini

Da pa bo vaš zaslužen počitniški oddih zares prijeten in udoben, si morate urediti primerno in vašim potrebam prilagojeno nastanitev. Tudi teh je ob Velenjskem jezeru kar nekaj. Svetujemo vam, da se odločite za bivanje v apartmajih Topolšica, kjer na vas čakata dva sodobno urejena apartmaja ali v apartmajih na Golteh, kjer vam bo počitniško idilo pričarala ena od treh lično opremljenih gorskih hišic.

velenjsko jezero 2

Vsi apartmaji so namenjeni popolnemu bivanju celotne družine, parov ali prijateljskih družb, ki si želijo kratkega pobega od mestnega vrveža in v objemu narave napolniti baterije. Očarale vas bodo prostorne sobe, polna oprema in vsi ostali pripomočki, brez katerih si danes ljudje ne znamo več predstavljati življenja. Oglejte si ponudbo vrhunskih apartmajskih hišk, ki bodo poskrbele, da vam bodo letošnje počitnice ostale v zares lepem spominu.

Raziščite Slovenijo

Povsod je lepo, a doma je najlepše – zakaj nebi letos, namesto eksotične destinacije izbrali enega od kotičkov naše prelepe dežele? Ne le Velenjsko jezero, v Sloveniji vas bo očaral marsikateri naravni biser, ki ga ne premorejo nikjer drugje na svetu. Skupaj negujmo domači turizem in raziščimo vsa čudesa, zaradi katerih je naša mala razgibana dežela tako cenjena in zanimiva tudi v svetovnem merilu.