logo s črtami

eu

MIZŠ

Opis projekta

Projekt ponuja trajnostni model za dolgoročno odpravljanje izzivov s področja večanja zaposljivosti in zaposlenosti mladih ob hkratni krepitvi aktivnega državljanstva med mladimi preko (a) vzpostavitve lokalnega partnerstva za večanje zaposlenosti mladih na lokalnem trgu dela preko delovnega telesa, sestavljenega iz ključnih lokalnih oz. regionalnih akterjev, ki lahko pomembno pripomorejo k uspešnejšemu prehodu mladin na trg dela in (b) trofaznega ciljno usmerjenega usposabljanja za mlade, v okviru katerega mladi pridobivajo potrebna znanja, kompetence in tudi praktične izkušnje pri mladinskih strukturah in potencialnih delodajalcih.

Namen in cilji projekta

Ključni poudarki projekta

Aktualno

Pridruži se, izboljšaj svoje kompetence in se zaposli v lokalnem okolju!

Si mlad/-a od 15 do 29 let? Iščeš zaposlitev? Zaključuješ šolanje? Bi se rad/-a zaposlil/-a v svojem lokalnem okolju? Pridruži se nam! Pomagali ti bomo do ustrezne zaposlitve.

Usposabljanja bodo vodili strokovni delavci izbranih področji ter mladim predali teoretična in praktična znanja, ki jih delodajalci navajajo, kot potrebna za zaposlitev v njihovem podjetju. Osvojena znanja in veščine bodo nato preizkusili v praksi – pri potencialnih delodajalcih, kjer bodo pod vodstvom mentorja spoznavali delovno mesto z možnostjo zaposlitve.

 

PRIJAVIŠ SE LAHKO, ČE USTREZAŠ POGOJEM:

  • starost od 15 do vključno 29 let,
  • aktivni iskalec / aktivna iskalka zaposlitve,
  • stalno prebivališče v Goriški regiji ali v Obalno-kraški regiji.

prijavi se tukaj

Trofazno ciljno usmerjeno usposabljanje

Uvodna usposabljanja (Predavanja in delavnice na katerih bodo udeleženci pridobivali začetna znanja, potrebna za vključevanje v naslednji dve fazi usposabljanja, ki sta praktično naravnani);

 

KATALOG

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa usposabljanja!

 

Praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah (Udeleženci bodo pridobljena znanja iz prve faze uporabili v praksi. V mladinskih in drugih organizacijah bodo z aktivnim sodelovanjem pri izvedbi konkretnih projektov krepili kompetence kot je timsko delo, samoiniciativnost, prilagodljivost, odgovornost – kompetence, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu);

 

Usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu (Udeleženci bodo vključeni v praktično usposabljanje pri izbranem lokalnem delodajalcu, kjer bodo pridobili znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje bo potekalo pod mentorstvom strokovnjaka iz podjetja).

[/accordion]

 

 

Za vse informacije smo dosegljivi preko elektronske pošte in telefona.

 

Tel.: 040 657 676

Nina Bavčar Čargo, nina.cargo@institut-imp.si

Matjaž Zgonik, matjaz.zgonik@institut-imp.si

Barbara Pfeifer, barbara.pfeifer@institut-imp.si

 

Povezava na FB stran